Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s trenérem L. Štroblem

07.08.2019 | Zdeněk Rulc

Před zahájením nového ročníku 1.A třídy poskytl rozhovor trenér "A" mužstva Ladislav Štrobl. Více v článku...

1) Trenére, Bohužel se spadlo z KP. Jak hodnotíš historickou sezonu „A“ týmu v KP?
Hodnocení musím rozdělit na dvě části. Ta první, podzimní, pro nás po všech stránkách seznamovací se nám v celku podařila. Neříkám, že bodů nemohlo být víc, ale jako nováček soutěže jsme až tolik za ostatními výkonnostně nezaostávali.
Bohužel, v jarní části bylo všechno jinak. Absolvovali jsme dle mého názoru kvalitní zimní přípravu, zakončenou vítězstvím v zimním turnaji v Lomnici nad Popelkou. První soutěžní utkání jsme ještě zvládli. Herně se nám dařilo a porazili jsme doma silnou Třebeš. Vše nasvědčovalo tomu, že bychom se mohli posunout v tabulce do klidného středu. Bohužel, po tomto utkání jsme začali mít personální problémy a mužstvo, na kterém se celou přípravu stavělo se začalo bortit. Každým dalším utkáním se naše herní krize prohlubovala a my nebyli schopni to nějakým zápasem zastavit a odrazit se k lepším výsledkům. Hráči z B mužstva kvalitativně nedokázali nahradit absentující hráče A týmu. Přesto jim je třeba poděkovat za to, že nás nenechali na holičkách. Bez nich by nás k utkáním nejezdilo ani 11. Směrem z venku vznikala okolo mužstva velká hysterie, kterou všichni vnímali, ale k lepším výsledkům nám to moc nepomohlo, ba naopak.
Takže vzhledem k těmto všem okolnostem musíme náš konec působení v této soutěži přijmout s tím, že víme, že jsme měli navíc.
2) V „A“ týmu došlo před sezonou k nějakým změnám. Jak hodnotíš tyto posuny.
Tak tedy nejdříve k odchodu T. Prskavce, který se od nás odpojil už na začátku jara. Pro mě velké zklamání. Na Tomášovi jsme stavěli, chápali jsme i situaci, ve které se ocitl. Dali jsme mu čas i podali pomocnou ruku, jenže on zmizel a už se neukázal.
Co se týče Michala Puše a Marka Kocourka, přestože jsou s námi teprve krátce a s mužstvem a chodem klubu se seznamují, tak již nyní je zřejmé, že oba budou výraznými posilami. Gólmana jsme sháněli dlouhodobě a Michal je jeden z nejlepších brankářů v kraji. Už nyní mužstvo čerpá z jeho stylu hry zkušeností. Marek se v krátké době začal prosazovat i gólově, a až se více sžije s novými spoluhráči, jeho výkon a přínos bude pro mužstvo ještě větší.
3) Jak hodnotíš spolupráci hráčů A+B týmu?
Tady je to trochu ošemetná otázka. Trénujeme společně, a pokud by to tak nebylo, tak bychom pro nedostatečný počet hráčů museli některé tréninky A mužstva zrušit. Máme v B mužstvu 3-4 mladé hráče, kteří by potencionálně, pokud na sobě budou pracovat mohli do A mužstva naskočit. Jednoznačně tu však chybí trenér a vedoucí B mužstva. V utkáních a ani na trénincích hráče nikdo nevede. Tyto pozice se jen suplují a nemá to žádnou koncepci. Vlastně není s kým spolupracovat. To je ale téma pro vedení SK.
4) letní příprava je krátká, panuje s přípravou spokojenost?
Přípravné období je opravdu velmi krátké. Začali jsme 11.7., máme za sebou jedno PU s Luštěnicemi, dvě pohárová utkání a již tuto sobotu nás čeká doma první mistrák. Takže je to všechno za pochodu a trochu neucelené. Hráči odjíždí nebo se vrací z dovolené a ještě bude asi pár dní trvat, než se to vše ustálí. Doufejme, že i přesto vstoupíme úspěšně do nové sezony.
5) jaký je cíl do nové sezony?
Určitě chceme všichni napravit to, co se nám nepovedlo minulou sezonu. Takže rádi bychom se vrátili zpět do krajského přeboru. Kádr byl posílen, hráči až na vy jímku zůstali, takže nevidím důvod, proč se o to nepokusit. Samozřejmě jsem ale realista, takových mužstev bude víc a půjde i o to, zda se nám budou vyhýbat zranění a nevynucené absence hráčů.
6) Děkuji, ať se ti daří.
Já také děkuji a bylo by super, kdyby ses vrátil k fotbalu a pomohl nám i na hřišti

 
Aktuální články
SK Sobotka B - Žlunice neodehráno pro nezpůsobilý terén

Nový termín zatím nebyl dohodnut

 
Slovan Broumov - SK Sobotka 1:2 pp

Bojovný výkon našeho mužstva přispěl ke dvěma bodům ze soupeřova hřiště. Škoda jen červené karty . druhý poločas zdepenalty zde

 
TJ Sokol Železnice B - SK Sobotka B 3:1

radost nám může dělat zapracování mladých hráčů do týmu

 
SK Sobotka - SK Solnice 3:4
 
SK Sobotka B - SK Miletín B 0:4
 
SK Roudnice - SK Sobotka A 7:1 !!!
 
Podskalan Podhradí - SK Sobotka B 2:1 pk (1:1)
 
SK Sobotka A - TJ Velké Poříčí 6:1 (2:0)
 
SK Sobotka ml.žáci - Chomutice ml.žáci
 
SK Sobotka B - FK Kopidlno B 6:1
 
Utkání
Muži "A" | středa 09.09.2020, 17:00
TJ Sokol Železnice - SK Sobotka "A"
0:2 (0:0)
 
Muži "A" | neděle 13.09.2020, 15:00
Sokol Roudnice - SK Sobotka "A"
7:1 (3:1)
 
Muži "A" | sobota 19.09.2020, 16:00
SK Sobotka "A" - SK Solnice
3:4 (2:2)
 
Muži "A" | neděle 27.09.2020, 15:30
Slovan Broumov - SK Sobotka "A"
1:2 pk (1:0)
 
Muži "B" | sobota 29.08.2020, 17:00
SK Sobotka "B" - FK Kopidlno B
6:1 (2:1)
 
Muži "B" | sobota 05.09.2020, 17:00
SK Podskalan Podhradí - SK Sobotka "B"
2:1 pk (1:1)
 
Muži "B" | neděle 13.09.2020, 14:00
SK Sobotka "B" - Miletín B
0:4 (0:1)
 
Muži "B" | neděle 20.09.2020, 16:00
TJ Sokol Železnice B - SK Sobotka "B"
3:1 (2:0)
 
 
© eSports s.r.o. & SK Sobotka - kontakt: martincepicka@seznam.cz RSS