Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Vyjádření SK Sobotka k situaci okolo převodu sportovního areálu na město Sobotka:

26.01.2016 | SKS

Omlouváme se,že se k  této situaci vyjadřujeme až nyní,ale jak všichni dobře víte, jsme zaměstnaní a SK se věnujeme ve svém volném čase. 

Teď už k samotnému předání  : Valná hromada SK Sobotka na svém mimořádném zasedání  100% hlasů všech zúčastněných delegátů  neschválila prodej, ale bezplatný převod areálu ve vlastnictví SK Sobotka na město Sobotka! Všichni delegáti se shodli na tom, že musí být areál na město převeden. Druhé hlasování proběhlo o smlouvě o spolupráci SK Sobotka s městem Sobotka po jeho převodu a tam bylo 100% delegátů s hlasem rozhodujícím proti. Všichni jsme se shodli na tom, že nám tato smlouva nedává žádné konkrétní záruky našich požadavků po převodu areálu na město viz.zveřejněná smlouva městem na fcb města Sobotka, která se v konkrétních případech odvolává na nějaké další zvláštní smlouvy, které nikdo neviděl, protože ještě neexistují. SK Sobotka by tedy měl podepsat smlouvu o převodu a až poté, co by areál byl v majetku města, projednávali bychom konkrétní podmínky. Když se nad situací zamyslíte, nikdo by do něčeho takového nešel. Jsme vedení SK a máme ve svých stanovách,že se máme starat o blaho a rozvoj našeho sportovního klubu a kdy jindy než teď před převodem našeho areálu na město si máme vyjednat dobré podmínky našeho dalšího využívání areálu? Dále pak je ve smlouvě o spolupráci pod bodem IV.Trvání smlouvy vidět to, že je smlouva lehce vypověditelná. Proč může mít Dolní Bousov  se sportovci jednoduchou dvoustránkovou smlouvu o pronájmu areálu ve vlastnictví města sportovcům za 1 Kč na 20 let?  O jejich podmínkách a podpoře sportu se raději nebudeme ani rozepisovat.

Ještě bychom vám rádi přiblížili začátky jednání s městem:

V roce 2014 výkonný výborSK konkrétně pan Mikulecký a pan Čepička se za pomoci hlavně paní Staškové a pana Janatky pouští do obíhání všech podkladů právě vypsané dotace, která byla vyhlášená stejně tak jako každý rok před vánoci a žádost musela být podána do konce ledna 2015, čili úplně stejná dotace, o kterou chtělo zažádat město letos. Obíhal se živnostenský, finanční, katastrální úřad a vypracovaný projekt včetně velkoformátového tisku a vypálení na CD se musel poslat na ministerstvo. Projekt byl tenkrát přibližně na 7 milionů a byl by financován ze 70%, proto jsme museli sehnat cca.2miliony na dofinancování. Město nám tenkrát tyto záruky poskytlo. Dotace samozřejmě nevyšla, tak jako doposud žádným nám známým sportovním klubům jako jsou Mnichovo Hradiště a Dobrovice (oba jsou vlastníky areálu). Uplynul rok a vzhledem k tomu, že už byl projekt vypracovaný, chtěli jsme zkusit podat žádost o dotaci znovu, ale bylo tady již nové vedení města a to nám tyto záruky na cizí majetek dát nechtělo. Domluvili jsme se tedy s novým vedením, že začneme jednat o převodu areálu na město, aby si město mohlo na svém majetku realizovat nový městský sportovní areál. Pár vzájemných schůzek proběhlo a přišel podzim a situace kolem převodu najednou utichla. Až 28.12.2015 jsme dostali mail od města s návrhem smlouvy o převodu a smlouvy o spolupráci. Jak všichni víte,tak si většina z nás od fotbalu chce v zimě odpočinout a tak nebylo vůbec jednoduché svolat na první týden v lednu pracovní schůzku vedení SK a návrhy smluv jim představit. Již od prvních momentů se nejvíce diskutovalo o smlouvě o spolupráci a o chybějících konkrétních podmínkách pro SK. Dále se diskutovalo nad tím, kde se najednou vzal nový odhad –ten původní na 9,2 milionu a ten nový na 3,8 milionu. Diskuse probíhala také nad splátkami koupě městem- vždyť to žádná koupě v praktickém důsledku není, když splátky každoročně rozpustíme jenom v energiích (roční splátka 258 000 kč a roční náklady energií 238 000 kč). Pokud si tedy někdo myslel, že SK bude mít po 15letech na účtu naspořených 3,8 milionů za prodej, tak to není pravda. I proto jsme se rozhodli, že bude nejlepší areál městu darovat s tím, že nám dá areál do určité správy nebo užívání nebo jako to je v již zmiňovaném Bousově do pronájmu za 1 kč. Jako vedení SK víme, kolik potřebujeme ročně peněz pro naplnění rozpočtu. Ta částka je zhruba stejná,jako mají podobné SKnapříklad Dolní Bousov, Kopidlno a podobně.

Pár slov ještě k promeškanému termínu podání dotace: Od začátku se město na našich schůzkách přiklánělo spíše k vlastní realizaci úprav v areálu než k dotaci. Bylo nám řečeno, že město není nijak zadlužené a poradí si s tím samo případně si vezme úvěr, nakonec to bude výhodnější, atd.  Ano, ty sumy peněz za jednotlivé práce a materiál od firem, které dostanou realizaci na starost, jsou závratné. Máme je k nahlédnutí (např.sloupky za brány vycházejí na bezmála 100 000 kč, když máme ve sběrném dvoře zadarmo vyřezané pouliční lampy a může se to zhotovit z nich, opět je Bousov příkladem).  Za poslední 3 roky pozorujeme 2 kluby, které každoročně žádají o tuto dotaci a ani Mnichovo Hradiště (včera tam zastupitelstvo města schválilo 1,3 milionu dotaci na potřebné dofinancování  případné dotace do areálu, který je ve vlastnictví MFK)ani Dobrovice, které mají za zády cukrovar a město, na tento dotační program nikdy nedosáhli. Podle toho, co jsme si od včerejška vyslechli od našich zastupitelů, jsme nabyli dojmu, že snad všichni věřili v 100%jistotu, že právě tento dotační program dostane naše město. My z našich zkušeností o tom silně pochybujeme. Pelta,  který má k dotacím do takových projektů také co říct,nás nezná……

Závěr:   100% shoda na jakékoli formě předání areálu městu

                100% shoda na dopsání konkrétních požadavků SK do smlouvy o převodu

Sportovní areál je jediný majetek SK Sobotka a nelze učinit tak závažné rozhodnutí během 3 týdnů.

SK Sobotka

 
Aktuální články
SK Sobotka B - Žlunice neodehráno pro nezpůsobilý terén

Nový termín zatím nebyl dohodnut

 
Slovan Broumov - SK Sobotka 1:2 pp

Bojovný výkon našeho mužstva přispěl ke dvěma bodům ze soupeřova hřiště. Škoda jen červené karty . druhý poločas zdepenalty zde

 
TJ Sokol Železnice B - SK Sobotka B 3:1

radost nám může dělat zapracování mladých hráčů do týmu

 
SK Sobotka - SK Solnice 3:4
 
SK Sobotka B - SK Miletín B 0:4
 
SK Roudnice - SK Sobotka A 7:1 !!!
 
Podskalan Podhradí - SK Sobotka B 2:1 pk (1:1)
 
SK Sobotka A - TJ Velké Poříčí 6:1 (2:0)
 
SK Sobotka ml.žáci - Chomutice ml.žáci
 
SK Sobotka B - FK Kopidlno B 6:1
 
Utkání
Muži "A" | středa 09.09.2020, 17:00
TJ Sokol Železnice - SK Sobotka "A"
0:2 (0:0)
 
Muži "A" | neděle 13.09.2020, 15:00
Sokol Roudnice - SK Sobotka "A"
7:1 (3:1)
 
Muži "A" | sobota 19.09.2020, 16:00
SK Sobotka "A" - SK Solnice
3:4 (2:2)
 
Muži "A" | neděle 27.09.2020, 15:30
Slovan Broumov - SK Sobotka "A"
1:2 pk (1:0)
 
Muži "B" | sobota 29.08.2020, 17:00
SK Sobotka "B" - FK Kopidlno B
6:1 (2:1)
 
Muži "B" | sobota 05.09.2020, 17:00
SK Podskalan Podhradí - SK Sobotka "B"
2:1 pk (1:1)
 
Muži "B" | neděle 13.09.2020, 14:00
SK Sobotka "B" - Miletín B
0:4 (0:1)
 
Muži "B" | neděle 20.09.2020, 16:00
TJ Sokol Železnice B - SK Sobotka "B"
3:1 (2:0)
 
 
© eSports s.r.o. & SK Sobotka - kontakt: martincepicka@seznam.cz RSS